Aldrig släppa taget

Aldrig släppa taget är Holly Goldberg Sloans första bok. Det är en gripande och sorglig berättelse om två bröder, Sam och Riddle, som tvingas följa med sin psykiskt sjuka och kriminella pappa vart än han beger sig. De flyttar ständigt, äger inget mer än det som ryms i bilen. Pojkarna har aldrig gått i skola och de tar hand om sig själva.

Riddle, som är yngst, har slutat tala, men han tecknar istället. För Sam har musiken samma betydelse. Det spelar ingen roll var de är, varje söndag letar han upp en kyrka där han kan smyga in och lyssna. Han kommer alltid när gudstjänsten har börjat och går alltid innan den slutar. Men en söndag träffar han ändå Emily.

Emilys liv är helt annorlunda. Två föräldrar som älskar henne och hennes lillebror, en hund, ett hus att bo i, vänner… De blir kära och en helt ny värld öppnar sig för Sam och Riddle. Men säg den lycka som varar. Är det något deras pappa avskyr är det folk som lägger sig i. Det är dags att ge sig av igen.

Boken är något ojämn och slutet för sliskigt för min smak. Ändå är det något som fångar mig när jag läser – jag tror att det är Sams och Riddles situtation. De lever i en mardröm som jag bara vill ska ta slut. Det är hoppfullt när det då finns människor som Emily och hennes familj. Som aldrig släpper taget.

Ps. Trots allvaret finns det plats för skratt också. Jag fnissar ganska mycket åt Bobbys (också upp över öronen i Emily) förberedelser inför balen till exempel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s