Barnens romanpris

I år är det tredje året som Barnens romanpris delas ut. Det jag gillar med det är att det är ett av få pris där faktiskt barn och ungdomar bestämmer vad som är det bästa (Bokjuryn är ju också ett sånt bradigt pris). Och man kan ju fundera över titlarna, men det ska vara de bästa böckerna som kommit ut under 2011 för 11-13-åringarna. Jag har läst 3 av böckerna, men blir grymt sugen på att läsa de andra också.

Det schyssta är att du kan följa barnjuryns (fem sjätteklassares) tankar kring böckerna som de läser i Sverige Radio P1 under juni månad. Den 28 juni får vi reda på vilken bok som just de här eleverna tycker är den allra bästa från förra året. Här kan du läsa mer om det hela.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s