Utan titel

Huvudpersonen i Anna-Charlotta Gunnarssons nya bok Utan titel är en femtonårig tjej som går i nian och som inte är så intresserad av att synas. Hennes punkpappa vill gärna att hon ska visa lite mer attityd, vara lite punkigare, men hon vill egentligen bara vara ifred. Hennes mamma har dött i cancer och som en tyst protest mot sin pappa så börjar hon röka. Detta är nämligen det mest vansinniga hennes pappa kan tänka sig efter mammans död. Hon har en hemlig plats dit hon går och tjuvröker men en dag saknas det plötsligt två cigaretter i hennes gömda cigarettpaket, det verkar som om någon har avslöjat hennes hemlighet.

Det här är en riktigt bra bok om vänskap, identitet och sorg. Det är både roligt och nattsvart samtidigt. Jag gillar verkligen Anna-Charlottas sätt att skriva och hoppas att det blir fler ungdomsböcker från henne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s