Känslosamt utan sentimentalitet

Jamie är tio år och bor med sin pappa och syster Jasmine. Fem år tidigare sprängdes Rose, Jasmines tvillingsyster och Jamies storasyster, i tusen bitar i ett terrordåd. Sorgen efter Rose gör att Jamies familj slås i spillror. Hans mamma lämnar famlijen och flyttar ihop med en ny man, hans pappa börjar dricka allt mer alkohol och hans syster har slutat äta. Jamie själv kommer knappt ihåg sin syster och har svårt att känna någon sorg överhuvudtaget. För Jamie betyder vänskapen med Sunya mycket när famlijen blir allt mer sargad. Dock är han otroligt rädd att hans pappa ska få reda på att Sonya är muslim. Det var nämligen en grupp muslimer som genomförde det terrordåd som dödade Rose och sedan dess avskyr hans pappa alla muslimer.

Den här boken går verkligen rakt in i hjärtat och det är inte svårt att förstå varför denna debutbok har fått så mycket uppmärksamhet. Jag känner verkligen med karaktärerna och hade mycket svårt att släppa taget när jag hade börjat läsa. Varning för sträckläsning med andra ord!

One comment

  1. Pingback: Tusen och en chans | Bokfreak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s