Vinylprinsessan

Det kommer, enligt min mening, allt för få ungdomsböcker som handlar om musik. Därför blev jag så glad när jag fick hem Vinylprinsessan. Allie (smeknamn för Alberta) är sjutton år och jobbar extra i en skivaffär. Hon bor tillsammans med sin mamma som har fullt upp med att dejta. Hennes pappa är en legendarisk rockstjärna som har gift om sig med en betydligt yngre kvinna och på senare år tappat mycket av sin forna stjärnglans. Allies bästa vän Kit är en riktigt snygg tjej som har fullt upp med sina killproblem. Allie däremot har haft det lite trögt på kärleksfronton. Betydligt bättre verkar det gå med hennes nystartade blogg ”Vinylprinsessan” och hennes fanzine som hon trycker upp och delar ut i affären. Samtidigt som bloggen får allt fler besökare börjar en snygg kille som Allie spanat in komma in i affären allt oftare. Dessutom börjar ytterligare en musikbesatt kille flörta med Allie. Lägg ett par rån på det och vi har en riktigt spännande och romantisk historia.

Jag gillar verkligen Vinylprinssesan. Rapp och lättläst, dessutom är det härliga miljöbeskrivningar från Berkeley i Kalifornien. Jag blev väldigt sugen att resa dit och har redan börjat planera en semester i Kalifornien…

One comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s