Det sista hoppet

Oksa och hennes familj flyttar hastigt från Paris till London. Kort efter flytten märker Oksa att konstiga saker börjar hända med henne. Hon kan flytta saker med tanken, sväva över marken och dessutom få föremål att börja brinna bara genom att tänka på dem. Samtidigt märker Oksa att hon har fått ett konstigt märke på magen. Eftersom hon inte alls förstår vad som händer försöker hon dölja sina nya förmågor. En dag får hennes farmor, Dragomira, syn på märket på magen och då avslöjas en välbevarad familjehemlighet.

Familjen Pollock kommer från Edefia, ett land som befinner sig i en slags parallellvärld och styrs av onda krafter. Familjen lever nu gömd i den verkliga världen. Oksa är den som är utvald att befria Edefia och hon ska bekämpa de onda krafterna. Böckerna om Oksa Pollock ska bli en triologi. De två kommande böckerna är redan utgivna i Frankrike, en filmatisering är också planerad.

Det är inte svårt att förstå varför böckerna om Oksa har blivit så populära i Frankrike. Här finns allt som ska finnas i riktigt fantasy, talande små varelser, övernaturliga egenskaper och onda krafter. Dessutom är det riktigt spännande. Oksa har också en personlighet som jag verkligen gillar. Hon är en cool tjej som åker skateboard och som har en härlig självdistans. Jag är ingen fantasyläsare så jag måste erkänna att jag antagligen inte kommer att läsa de två följande delarna. Men för fantasy-lovers tror jag att detta är en riktig pärla.

One comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s