Jag blir berörd!

Det är så nyttigt att inte ha några förväntningar. Då och då dyker det upp en bok som jag inte känner direkt för att läsa. Den blir liggande i hyllan och hela tiden hittar jag på nya anledningar för att inte börja läsa just den. Så var det med den här boken. Den vita katten är den första delen i en serie som heter Berörarna. Boken kom redan i maj förra året, men som sagt…

Författaren Holly Black är kanske mest känd för Spiderwickböckerna, och visst, det påminner lite grann. Det är magi och övernaturlighet, men där Spiderwick är roligt blir Berörarna mörkare och är framförallt skriven för en äldre publik.

Cassel Sharpe är huvudpersonen, en kille som numera går på en internatskola i väntan på att hans mamma ska komma ut från fängelset. Där sitter hon anklagad för lurendrejeri, hon har lurat rika män att ge henne massa pengar. Cassels mamma är en berörare. Med hjälp av att lägga sina händer på andra människor kan hon manipulera dem. Faktum är att alla i Cassels familj är berörare, fast olika slags. Cassel tycker att det är rätt trist att han inte är, men har liksom förlikat sig med tanken. Därför är det rätt skönt att slippa familjen ett tag, gå på internatskola och vara som en nästan normal tonåring.

Att det också är skönt att slippa omvärlden beror på att Cassel ”råkade” döda en fjortonårig tjej, Lila, dotter till en av de största mafiosorna i berörarvärlden. Cassels bröder har gömt undan Cassel på internatskolan, och de har sopat igen spåren efter mordet som skedde för fyra år sen. Men det är någonting som börjar hända. En vit katt har dykt upp i Cassels drömmar, och får honom att fundera över om det verkligen gick till som hans bröder har berättat för honom eller om det i själva verket är så att de mixtrat med hans minnen?

Det här är en riktigt spännande historia som jag sugs med i direkt – och det kommer fler delar! En tokbra bok för alla som gillar spännande och magiska historier med en hel del kärlek i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s