Kurt Kurir

Norge skakas av uppror. Under upprorsledaren Hektor Hellefokk driver nordlänningarna en kamp för att befria Nordnorge från Sydnorges. De är trötta på att betala skatt till operahus och genusforskning. Under slagordet ”två länder, två folk” har de redan ödelagt vägar, telefonnät och Internet.

Kurt tar på sig uppdraget att bli kurir, mest för att han är trött på att köra sin truck. Som kurir ska han ta sig upp genom Nordnorge för att lämna ett viktigt meddelande. Det blir en svårt och riskfylld resa. På vägen träffar han många udda figurer, en del vill honom väl andra inte. Det kan bli Kurt som enar landet men frågan är om han verkligen är rätt man för jobbet.

Har man läst och gillat Kurt tidigare blir man inte besviken. Det är samma gamla Kurt som vi möter. Enligt förlaget är målgruppen 9-99 år. Jag skulle säga att Kurt Kurir passar bäst för äldre tonåringar och vuxna som gillar absurd humor och ironi. Själv tycker jag det är vansinnigt roligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s