Mitt klimatkatastrofala liv

Saci Lloyds bok skulle inte kunna vara mer aktuell. Trots att den utspelar sig 2015 och världens klimathot är närmare än någonsin går det inte att läsa boken utan att koppla den till vad som händer runt om i världen just nu. Stormar, översvämningar och hetta är bara något av det som hotar världen.

I Laura Browns värld 2015 i London har det gått så långt att alla invånare fått ett koldioxidkort, med ransoneringar, så att alla bara kan använda ett visst mått av koldioxid. Allt för att få människor att störa klimatet så lite som möjligt. Trots detta får London smaka på stormar och oväder, tropisk hetta och ett väder som till slut ställer allt på kant.

Och hur funkar det att vara tonåring i en värld där man måste välja på att använda mobilen eller duscha? Till på köpet håller Lauras familj på att braka ihop fullständigt. Miljökaoset gör att pappa får en knäpp, mamman blir än mer galen och Lauras storasyster börjar med mystiska affärer med grannen.

En bok som trots sin otrolighet inte känns så långt borta. Jag blir väldans skraj, men måste tänka efter hur jag själv lever mitt liv för att hålla klimatförändringarna på avstånd en liten stund till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s