Bokfreak gillar Dash och Lily

Under jullovet har samtliga bokfreakar klämt Rachel Cohns och David Levithans senaste bok, Dash och Lilys utmaningsbok. Dash och Lily är av olika omständigheter ensamma i New York över julhelgen. Lily har placerat ut en bok med utmaningar i sin favoritbokhandel i hopp om att en kille ska hitta den. Lyckligtvis gör Dash det och utmanar i sin tur Lily. Utmaningarna tar dem runt i staden, och boken fylls inte bara av kluriga ledtrådar utan också av deras små personliga historier. Så här tycker vi:

EMMA

Beskriv boken med en mening: Härligt pirrig kärlekshistoria med mysig New York-feeling.

Vad jag tycker om Lily: Jag tycker Lily utvecklas under romanens gång. Jag gillar Lily mer i slutet än i början. Men å andra sidan så gillar nog Lily också sig själv bättre i slutet. I början var Lily lite trist och omogen. Men cool trots allt.

Vad jag tycker om Dash: Jag gillar Dash. Han är också en riktigt cool kille som jag inte kan låta bli att bli lite kär i. Han är också lite sorgsen och mystisk. Han är helt enkelt en kille som jag inte tror någon kan tycka illa om.

Höjdpunkt/minnesvärd händelse: Fast det är lite trist så måste jag nog ändå säga mötet mellan Dash och Lily.

Vad jag gillar bäst: Stämningen. Efter alla eländiga böcker jag läst på sista tiden behövde jag verkligen lite julromantik. Perfekt!Jag tycker också att författarna har lyckats väldigt bra med karaktärsbeskrivningarna.

Vad jag gillar sämst: Nej, jag kommer inte på någonting. Så jag säger pass!


MARIA

Beskriv boken med en mening: Det hänger på dig, inte på ödet.

Vad jag tycker om Lily: Cool tjej som genomgår en resa under bokens gång – hennes livs äventyr på sätt och vis. Skulle vilja ha henne som bästa kompis.

Vad jag tycker om Dash: Lite lätt stroppig, men grymt impad av hans stora läsintresse och ordnörderi.

Höjdpunkt/minnesvärd händelse: Alla scener i bokhandeln är fantastiska tycker jag.

Vad jag gillar bäst: Språket, stillheten, kärleken till litteraturen, romantiken i att skriva till en okänd människa.

Vad jag gillar sämst: Att den tog slut.


PERNILLA

Beskriv boken med en mening: Finurlig lovestory som träffar rakt (men mjukt) i hjärtat.

Vad jag tycker om Lily: Lily är lite svår att få grepp om. Hon är udda, har inga kompisar, men hon är ändå kapten för skollaget och kör sin egen stil. Jag gillar att hon är både och.

Vad jag tycker om Dash: Dash faller jag pladask för. En känslig kille med en viss sorts humor. Att han gillar ord och böcker och ger sig in i snöbollskrig på skoj gör bara saken bättre.Men det skulle aldrig bli något, jag skulle känna mig underlägsen ett sådant smartass.

Höjdpunkt/minnesvärd händelse: Hm, svårt att välja. Det finns många. Idag väljer jag Lilys dans på ett uteställe som Dash utmanat henne att besöka. Det får mig att vilja dansa runt som en galning.Eller när Dash och Lily möter mamman vars son Dash råkade träffa något olyckligt med en snöboll. En fullständigt galen mamma. Oj, som jag skrattade.

Vad jag gillar bäst: Först och främst utmaningsboken (tänk om man skulle ha turen att hitta en och dessutom våga anta utmaningen?!), Lilys alla konstiga och härliga släktingar som deltar i ”leken”,  blinkningen till Nick och Norahs oändliga låtlista (ute på ett ställe hamnar Lily på samma toalett som Nick skrivit ett meddelande till Norah eller om det är tvärtom) och mycket mer.

Vad jag gillar sämst: De puckade föräldrarna. Å andra sidan, om de inte hade varit så puckade skulle varken Lily eller Dash ha varit ensamma över julen och då heller inte ha lämnat eller hittat någon utmaningsbok.

  1. Ping: När man är två som skriver « Bokfreak
  2. Ping: God jul! | Bokfreak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s