Lucka 18

Då har turen kommit till mig att välja mina bästa böcker 2011. Som sagt har jag många böcker kvar både på hög och på min ”måste läsa”-lista (som jag har i huvudet). Men några har jag ju hunnit med.

Maja-Maria Henrikssons Inte på riktigt, inte på låtsas träffade rakt i hjärtat. Outstanding! Liksom Lilla Darling av Johanna Nilsson är den poetisk, det känns som både Maja-Maria och Johanna väljer varje ord med största omsorg. Jag älskar! Det handlar om svåra saker, men någonstans ljusnar det. I den ena mer än i den andra.

Sarah Dessens Mitt perfekta liv njöt jag av i somras. En bok där alla känslor ryms, spretig på sättet som jag gillar.

Jag var inte bland de första som läste Cirkeln, men visst gillade även jag den. Mycket. (Jag längtar sjukt mycket efter Eld, som kommer i april nästa år.) En annan extremt spännande bok som passar här är Kjetil Johnsens Lasarusfenomenet, den första i serien 4:e Parallellen. (Del två, Carringtonkatastrofen, kommer äntligen på svenska, även den i april.)

Dash och Lilys utmaningsbok måste jag också ta med. Jag är typ kär i den. Kan inte förklara det, men jag brukar kära ner mig i Rachel Cohns och David Levithans böcker?!

  1. Pernilla, Bokfreak

    Hej Felicia!Grattis till din blogg! Det är superroligt att blogga om böcker. Elin på Tonårsboken har skrivit ett inlägg med tips till alla bokbloggare. Jag kunde inte säga det bättre själv, så jag skickar dig vidare hit: http://tonarsboken.blogspot.com/2010/12/bloggtips.htmlFör inte så länge sedan tipsade Elin även om en bok som säkert är användbar: http://tonarsboken.blogspot.com/2011/11/konsten-att-bokblogga-den-perfekta.html. Värt att kolla in tror jag!Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s