Lucka 17

Lucka 17 döljer Marias årsbästa böcker.

Såklart hamnar Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren på listan. Är det en bok som ska finnas under julgranen så är det den! Passar kille som tjej mellan 13 och 20! Häxor, skräck och spännande till sista sidan.

Fyra dagar, fyra nätter av Morgan Matson är en bok som stormade in i mitt hjärta. Roadtrip med en massa känslor – dessutom får du som läsare följa resan med hjälp av foton och kvitton som finns med i boken – så häftigt!

En annan av mina årsfavvisar var Hitta Violet Park av Jenny Valentine. Ett form av mysterium samt förbaskat rolig! Jobbiga grejor beskrivna så jag skrattar – det gillas!

Och såklart Pojkarna av Jessica Schiefauer – årets Augustpris! Behöver inte sägas mer än så F-A-N-tastiskt på min ära.

Jenny Downham är en av mina favoritförfattare och hennes senaste Älskar – hatar blev jag verkligen inte besviken på. En hemsk historia med massor av känslor. Yummy!