Lucka 3

Bakom lucka 3 finns ett boktips. Jag har nyss läst ut Mirakel av Renate Nedregård, en bok jag som helt gått mig förbi tills Maria satte den i min hand. Jag tycker absolut att ni måste läsa den. Särskilt om ni gillar och följer Idol. Den får en att fundera på allt det där bakom.

Mirakel handlar om Rakel, eller Miracle, som hennes artistnamn är. Hon är världskänd och toppar alla hitlistor. Hon lever ett liv andra bara drömmer om. Den handlar också om Rakel fyra år tidigare. 17 år, medlem i kyrkans ungdomskör Ten Sing, hemligt kär i körledaren Johannes och framtidplaner på att göra gott. På en körrepetition blir hon headhuntad till Idol-uttagningen och går vidare. Plötsligt har Rakels liv totalt ändrat riktning.

När Miracle blir inbjuden att delta i ett jubileum för Ten Sing tänker Rakel först tacka nej, men hennes PR-agent tvingar henne att tänka om. Rakels rykte är inte det bästa efter en vild utekväll. En återförening med den kristna ungdomskören är räddningen. Rakel bävar, hon är inte den hon en gång var. Kommer hon att kunna stå för den hon har blivit?

Jag har själv sjungit i kyrkans ungdomskör och känner igen mig där. Det gillar jag. Jag gillar också att det går undan. Fast ibland byter den mellan Rakels nya och gamla liv när jag vill veta mer. (Några sidor till hade kanske inte skadat?!) Det blir inget djup nu, men samtidigt säger det kanske något om program som Idol? På ett sätt är alltihop sorgligt, när allt plötsligt handlar om att ”lyckas” tappar man lätt bort det som verkligen betyder något. Jag önskade ett annat slut, men det är ingen saga. Perfekt jullovsläsning är den däremot!