Läs och rys

Alltså jag får verkligen kalla kårar när jag läser Ingelin Angerborns Rum 213! På riktigt. Det är sommar. Elvira har fått plats på kollot. Fast hon anmälde sig en vecka försent. Hon är lite nervös, eftersom hon inte känner någon där. Men hon slipper i alla fall sitta ensam hemma (bästisen är bortrest hela sommaren och mamma jobbar).

På vägen dit händer det första mystiska. På en bils registreringsskylt läser hon ”RUM 213”. Eller, det är ju inte mystiskt förrän hon är framme på kollot och får veta att hon ska bo i rum 213. Det delar hon med två andra tjejer, Meja och Bea. En säng står tom. Ganska snart får de höra rykten om att det spökar i just deras rum. En vitklädd flicka med rött hår. Därefter försvinner en massa saker, Elviras ring, Mejas kamera, Beas penna. Fönstret slår igen utan att det blåser det minsta ute. Dörren till korridoren öppnas, utan att någon står utanför. Är det någon som skojar med tjejerna eller spökar det verkligen?

Rum 213 är härligt ruskig sensommarläsning i Maria Gripes anda (lite som Tordyveln). Dessutom innehåller boken sol, bad, söta killar och lägerbus. Läs och rys!

En kommentar

  1. Ping: Rum 213, nu som film! | Bokfreak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s