En bok som gör mig ledsen

Jag var inte så gammal första gången jag läste Anne Franks dagbok, kanske gick jag i femman. Sen läste jag om den i sjuan när jag skulle hålla ett föredrag om Anne Frank. Och det var väl det där med att det var en sann historia som gjorde det så gripande för mig. Att det faktiskt var hennes RIKTIGA dagbok som hade publicerats och att jag fick läsa den femtio år senare.

Boken handlar om judinnan Anne Frank och om kanske den värsta händelsen i vår historia, utrotningen av judar under andra världskriget. Anne och hennes famillj lyckas gömma sig i ett provisoriskt boende, bakom en bokhylla som satts upp för en dörr i pappans kontor (om jag minns rätt). Där lever Anne och hennes familj, och en annan familj under en lång period. Det handlar inte bara om vad som händer med människorna under den här tiden utan boken berättar även om Annes väg från barn till tonåring och alla de jobbiga/roliga/förvirrade känslor som finns i en under den tiden. Och det som gör mig så ledsen under hela boken är att jag vet att det kommer gå åt helvete. Annes liv är inte början (som det borde) utan i slutskedet. Och det gör mig så ledsen. Det här är en bok alla borde läsa. Och vara glada åt att den getts ut.

Vad håller vi på med? Läs om trettiodagarsutmaningen här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s