En bok jag läst fler än tre gånger

Jag läser sällan om böcker, så den här var svår för mig. Men Robert Swindells Skyddad identitet måste jag ha läst fler än tre gånger. Först för att jag ville, sedan för att fräscha upp den när jag skulle samtala om den tillsammans med elever (men missförstå mig inte, den är verkligen värd att läsas om!). Boken är både sorglig och spännande, och det gick upp för mig hur jag aldrig tidigare tänkt på gärningsmannens familj när jag hört eller läst om något hemskt som hänt. Handlingen i korthet:

När Glens storebror Gav döms till livstids fängelse för mord på fem unga kvinnor, drabbas hans familj mycket hårt. Glen, som alltid har beundrat sin storebror, kan inte fatta vad som har hänt. Familjen tvingas flytta och leva med skyddad identitet. Det innebär nya för- och efternamn, och att nästan ingen vet vart de har tagit vägen.”

Vad håller vi på med? Läs om trettiodagarsutmaningen här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s