Nytt av TRE-författaren!

Jag dog lite när jag såg att ännu en serie (4:e parallellen) av Kjetil Johnsen (som ju skrivit TRE-serien) skulle översättas till svenska! Nu är den första delen här. Lasarusfenomenet heter den. En av vårens bästa bokhändelser vill jag påstå!

I korthet går handlingen ut på att när Emma, 17 år, vaknar upp ur sin koma är hennes föräldrar döda, hennes lillebror stum och hennes farbror Harry (som kommit från Norge till USA för att ta hand om henne och lillebror) beter sig konstigt. Han verkar tycka att allt är hennes fel. Emma minns inget från bilolyckan hon sägs ha varit med om, men hon känner att något är fel. Ingen vill berätta, tvärtom vill alla (Harry, läkarna på sjukhuset och underrättelsetjänsten) att det som har hänt ska hållas hemligt. Till varje pris. Efterhand förstår man också att det är många som vill ha tag på Emma, helst levande, men om det inte går så död.

Lasarusfenomenet var inte helt lätt att komma in i. Kjetil Johnsen lägger ut flera lösa trådar, som i och för sig knyts ihop så småningom. De flesta i alla fall. Det handlar också om kvantmekanik (grundtanken inom kvantmekaniken är att allt som kan hända händer) och parallella världar. Det tycker i alla fall jag är knepigt. Men lova att inte bli avskräckta, det klarnade t.o.m. för mig…

När jag började närma mig slutet (totalt uppslukad) insåg jag att det här är kan inte vara slutet (väldigt frustrerande). Det var det inte heller. Allt som allt ska det bli fyra delar. Kjetil har nästan nyss lämnat in manuset till den sista boken (som ska heta Maria-eksperimentet) till sitt förlag. I augusti kommer den ut i Norge. Här lär vi få vänta ett tag till (hoppas bara de översätter del 2 skitsnabbt!).

En kommentar

  1. Ping: Bokfreak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s