Förvandlad

Jag har läst Mårten Melins nya bok Förvandlad. Mårten kommer med en massa nya böcker just nu. Jag gillade Jävla Lucia väldans mycket och tänkte att det här kanske kunde vara en liknande bok.

Det verkar som att Måns har gått i sömnen och när han vaknar på morgonen har han hår i munnen. Mamman förstår direkt vad som har hänt. Även om Måns inte har en aning får vi som läsare förstå att det är ett speciellt arv som drabbar ett visst led i släkten.

Måns får på inga villkor stanna kvar hos sin familj utan hamnar istället på en väldigt speciell internatskola, med väldigt speciella elever (eller ska man säga varelser). Där måste han försöka komma underfund med VAD det är han har förvandlats till.

Jag tyckte inte att boken kom upp i samma klass som Jävla Lucia, men en helt ok mysrysare (som förlaget beskriver boken). Men har du inte läst Jävla Lucia av Mårten tycker jag att du hellre ska läsa den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s