Spindelbarnen

Under jullovet läste jag en massa böcker inför starten av Bokjuryn. En av böckerna som jag så här i efterhand tyckte mest om (och kanske för att den också var en av de läskigaste) var boken om Sam Fraser och hennes äventyr. Spindelbarnen kom redan i september förra året och är skriven av Gudrun Wessnert. Illustrationerna i boken är precis lika läskiga som texten och är gjorda av den geniet Kim W Andersson (vars bok Love Hurts jag bara älskade).

Sam är ett föräldralös barn som äntligen ska få komma till syster Elsibes barnhus för hittebarn och vanföra. Hon har längtat så, men förstår ganska snabbt att det hon trodde skulle bli en bra förändring i hennes liv snabbt verkar bli den värsta hon kunde tänka sig.

De båda systrarna som har hand om barnhemmet är inte bara elaka och grymma, det verkar också som om de har helt andra planer för de 7 barnen som finns på barnhemmet. Som tur väl är hittar Sam vänner i de andra barnen och det är hon som ger de alla styrkan att försöka förändra sina liv. Men det visar sig vara svårare än någon av dem trott.

Det här är en otrolig berättelse, hemsk, spännande och övernaturlig på samma gång. Den utspelar sig någon gång under 1800-talet och det är också en sak som gör att boken blir ännu ruskigare på något vis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s