Peppbok.

Av en slump kom jag över boken Vägen till sångerna av Stefan Warnqvist för ett tag sedan. En bok som jag dröjde lite med att läsa för att jag först inte trodde det var något för mig. Tänkte faktabok om musik, och trodde att boken mest skulle handla om musik och skapandet av musik, något som jag själv inte är så insatt i. Så började jag läsa intervjuerna med Miss Li, Timo Räisänen, Viktoria Bergsman och Hästpojken. Jag fastnade snabbt för de otroligt inspirerande samtalen. Bara det raka och uppriktiga i att Miss Li säger att hon inspireras på toa och i duschen fick mig att vilja läsa vidare. I ett annat kapitel säger Timo Räisänen att han aldrig har skrivit eller skapat på vintern ”Jag har skrivit alla mina plattor på hösten. Det kommer en låt då och då resten av året, men inget på vintern.” Så började jag fundera över det där med att skapa på vissa tider. Räisänen förklarar det hela med att det är så kallt och att man bara går och väntar på något annat på vintern, och därför blir det inget skrivet. På något sätt säger såna här små saker något om hur jag själv fungerar. Jag tar ställning medan jag läser och känner mig vid bokens slut lite visare, lite mer medveten om hur min egen kreativitet ser ut, oavsett vad den genererar. Tänk själva – vilken bra kombo, att inspireras och på samma gång bli medveten om sin egen skaparkraft. En bok främst för alla kreativa och skapande människor, men också en bok för alla de som jobbar med att inspirera andra. Läs och känn peppen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s