Du måste lova…

… att läsa den här boken! Kathi Appelts bok Lova att du går tillbaka kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta. Det är en bok som ALLA borde läsa, ung som gammal. Den handlar om en katt som lämnats vid vägkanten av sin familj, och som när hon går genom den mörka skogen får höra en hund yla. Hans röst är till bredden fyllt av samma ensamhet som river i henne och hon följer ljudet. Hunden står bunden vid en veranda till ett fallfärdigt hus. Där bor Gäddansikte, som ganska ofta glömmer bort att ge sin hund mat. Katten och hunden blir de finaste vänner. Katten får två fina kattungar och de blir en liten familj. MEN en dag får Gäddansikte syn på en av kattungarna som vågat sig fram på gården. Kattungen hamnar tillsammans med sin mamma (som försökt rädda honom) i en säck bak på flaket till Gäddansiktes bil, som kör mot floden… Ja, ni förstår ju själva att det kommer att hända något alldeles förskräckligt. Tidvis gjorde det ont i halsen av all gråt som ville komma fram under tiden jag läste. Men ganska ofta blev jag också alldeles varm i magen av allt det fina som händer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s