Mer Argasso!

SprickanUnder ytanOrmbiten

Rasism och andra trakasserier handlar tre av de nyaste böckerna från Argasso om. I Sprickan av Bali Rai förvandlas Jaspals liv till en mardröm när han flyttar till en ny stad. Hans familj är den enda med asiatiskt ursprung, och det visar sig snart att många inte vill ha dem där. Hoten och trakasserierna blir värre och värre tills det värsta händer. En riktigt grym bok…

Under ytan av Catherine MacPhail handlar om Omar och Sam. De bor i samma höghus, går i samma skola och i samma klass, men det är också det enda som är samma. Sam trackar Omar så ofta han kan, och Omar slår tillbaka. Fast i breven till sin kusin (som fortfarande är kvar i hemlandet) berättar han om sin ”bästa vän” Sam. När Sam får tag på ett av breven är katastrofen ett faktum, eller? Är de så olika som de vill tro? Ett stort plus för Tom Percivals coola teckningar.

Om du är rädd för ormar rekommenderar jag dig inte att läsa Robert Swindells Ormbiten! Den handlar om Alex som ständigt trakasseras av Mark Burn. Den enda vän Alex har är ormen Pila. När Salvan (Marks gäng) får reda på att Alex har tjallat på dem (vilket han inte har) börjar de planera sin hämnd. Och är inte Alex villig att ta sitt straff kommer de att ge sig på hans mamma. Men allt tar en helt annan vändning än vad både Mark och Alex tänkt sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s