Oväntad pärla

Tamara Bach är en tysk författarinna med ett gäng böcker bakom sig. Jag har alltid tjusats av hennes bokomslag men inte riktigt fastnat för själva historierna. Från en annan planet, En tid för allting är två av titlarna som man kan hitta på svenska. Hennes senaste bok översatt till svenska kom i september. Nuet är nu heter den. Eftersom boken utspelar sig under ett antal dagar på jullovet borde jag ha väntat att blogga om den (men det kan jag inte!). De fyra huvudpersonerna är Zanker, Fienchen, Mono och Bowie. Alla fyra är kompisar och går på gymnasiet. Under dagarna som boken beskriver kommer de fyra varandra riktigt nära. Det är kärlek som går från hjärta till hjärta (Bowie är kär i Fienchen som är kär i Zanker) och föräldrar som sviker –  allt skildrat så jäklans bra. Det känns som om det handlade om en själv när man gick i gymnasiet. Och detta trots att det utspelar sig i Tyskland och i nuet. Det är just det som är bokens stora vinst att man helt enkelt sugs in i berättelsen och måste få veta hur det går. Måste! Från 14 år och uppåt skulle jag säga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s