Tillbaka i de laglösas land

BeskyddarenOm någon därute mot förmodan inte känner till böckerna Avhopparen och Beskyddaren av Kim Olin så tycker jag att ni ska höra upp nu. Närmre tv-serier (som The Wire) kommer man knappast i ungdomsbokväg. På vårt bibliotek har vi längre kö på Beskyddaren än vad vi har på både Brisingr och Breaking Dawn. Och det är ganska stort!

Även i denna bok handlar det om Simon som vi fick lära känna i Avhopparen. Så gott det går försöker han att klara skolan och livet i stort. Men det är svårt. Innan han vet ordet av det så är han insyltad upp över öronen igen och står mitt emellan de två rivaliserande gängen i Pulverland. Men som tur är har han Elsa. Elsa – den trasiga tjejen från första boken som blev Simons flickvän.

Alla runt fjorton år (och uppåt) som älskar våldsamma actionhistorer: FROSSA!

Ps. Det kommer en tredje bok om Simon inom en snar framtid! Ds.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s