Pris hit och dit

De senaste dagarna har mest handlat om nobelpris hit och dit. Nobelpriset i litteratur är ju långtifrån det enda pris man kan få som författare. Även om det nu kan verka så. Mer än hälften av er tycker att Almapriset (Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne) är ett viktigt pris, och många av er att det är minst lika viktigt som Nobels pris.

Årets Almapristagare Sonya Hartnett är snart aktuell med en ny bok. Pojken i soffan heter den. På förlagets webbsida står det så här om den: ”det är en stark och vacker berättelse om kärlek, förlust och försoning. Det
är en saga om sökandet efter svar, om det vackra, det hemska och det
sorgliga. Och allt det magiska däremellan. Den unga Matilda
(Maddy) växer upp med den ständiga känslan att inte passa in, hon drar
sig undan med sina tankar och funderingar samtidigt som hon längtar
efter något annat. Tills en dag, då hon träffar den gåtfulla Feather.
Han förändrar hennes liv för all framtid. Äntligen känner Maddy ett
hemmahörande, men Feather visar sig längta efter något annat. Något som
hon inte kan ge honom.”

Åh, vad jag längtar till denna! De andra av Sonyas böcker som jag har läst har bjudit lite motstånd i början, men sedan visat sig vara små mästerverk! Sådana böcker som man inte kan sluta tänka på, som skaver liksom.

One comment

  1. flaskpostenkarin

    Å, jag har läst den – på engelska! Den är mycket ljusare än Hartnettts andra böcker, och bra på alla sätt och vis! Det är lite roligt att denhär heter Ghost’s child på engelska och att den Hartnettbok jag läste dessförinnan heter Thursday’s child. Undrar vilket barn nästa bok kommer att handla om?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s