Natt/dag. Mörker/ljus. Ond/god.

Visst är det en fantastiskt fin framsida! Mina ögon kan inte riktigt släppa omslaget till boken Skuggporten. Jag har börjat läsa Lene Kaaberbøls nya bok. Om ni har läst serien om Skämmerskans dotter (som hon också har skrivit) så vet ni vem jag pratar om. Skuggporten är den senaste av hennes böcker som kommit ut på svenska. Den finns nu att skaffa!

När Anna var sex år försvann hennes mamma spårlöst. Hon vaknade en morgon och hörde sin pappa gråta och så fick hon veta att  mamman hade rest bort för en längre tid. Nu bor hon med sin pappa konstnären i växthuset brevid huset  mamman försvann i. Anna har det tufft i skolan. Hon är stum och vissa av killarna i klassen (Ivan och Hajarna som de kallar sig) plågar livet ur henne så fort de får en chans. Men det finns en ny kille i skolan som heter Aian. Han verkar ha sett igenom Ivan och Hajarnas spel och snart börjar han och Anna umgås. Tillsammans börjar de utforska huset bredvid växthuset och de upptäcker snart en port till till en ny värld. Nattlandet. Jag har inte kommit så värst mycket längre men jag tror att ni förstår hur svårt det var att lämna boken hemma imorse.. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s