Vågar du läsa en ”konstig” bok?!

Idag kom en av lärarna på skolan in och ville prata om en bok hon läser. Hon gillar inte den något särskilt. ”Den är konstig” sa hon. När någon tycker en bok är konstig måste jag genast kasta mig över den. Ofta betyder ”konstig” att det är en Pernillabok. Dessutom vill jag ge alla böcker i hela världen en chans! Något bra bara måste det finnas i dem…  Och visst låter det här spännande:

”I en tyst och tom lägenhet i ett rivningshus i Stockholm sitter Stella ensam om
dagarna. Sedan hon och brodern flydde från sekten de vuxit upp i, är det viktigt
att hon håller sig gömd för sektledaren. Men inte ens i detta övergivna
hus är Stella trygg. Vem är den lilla flickan som hon träffar ute på
gården? Hon säger att hon bor i huset tillsammans med sin pappa – men Stella har
aldrig sett honom. Och vad är det för ljud hon hör ibland? Ett underligt,
enträget krafsande? En mardrömslik osäkerhetskänsla växer sig allt
starkare.”

Frågan är om jag inte också kommer att bli väldigt mörkrädd när jag läser den här boken?! Jag har ju ganska lätt för det… Magnus Nordin är i alla fall en av mina absoluta favvoförfattare när det gäller böcker som är sådär ruggigt spännande.

Är det någon därute som har läst den och håller med B om att den är jättekonstig?

P.s. 9 dagar kvar tills vi åker till bokmässan i Göteborg! Ses vi där förresten?

 1. Maria

  Jag har läst den, och den är riktigt riktigt bra, men jag håller med om att den är lite konstig, fast på ett bra sätt. Och man vill verkligen ha någon att diskutera den med.Vi i Hallstahammar får för övrigt besök av Magnus Nordin i oktober, så då får jag väl diskutera den med honom. 🙂

 2. Sofia

  Åh jag har precis lånat hem den här boken. Ser fram emot att få krypa ner i sängen och börja läsa. Konstig bok = jag blir också nyfiken och vill läsa med en gång!

 3. anna-karin

  Jag har precis börjat läsa den och tycker den verkar precis lika bra och spännande som hans tidigare böcker. Ni har tur i Hallstahammar, Magnus Nordin är en fröjd att lyssna på!

 4. Pernilla

  Nu har jag äntligen läst den! Ni som inte gjort det; jag säger bara LÄS! Så grymt spännande (jag stannade i sängen halva lördagen bara för att få läsa klart!). Och så grymt bra komponerad, utan att säga för mycket kan jag väl säga att det är som en berättelse i berättelsen. Fler såna böcker tack, Magnus!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s