Legenden om Sally Jones

Jag har precis plöjt igenom Legenden om Sally Jones av Jakob Wegelius. En bok för dig mellan 9-12 år med lite text och massor av bilder. Och vilka bilder! Jag blir helt betagen, förtjust och irrar bort mig i illustrationerna som tar mina ögon runt hela jorden.

Huvudpersonen (eller huvudapan om man vill) är Sally Jones. Hon rövas tragiskt bort från sin apfamilj och säljs flera gånger och om och om igen. Hon hamnar på de mest konstiga ställen och eftersom hon är en duktig apa lär hon sig allt från att skyffla kol, till att stjäla diamanter och uppträda på cirkus. Men hon är så olycklig. Allt hon vill är att återförenas med sin familj.

Själva berättelsen är enkel men det händer otroligt mycket hela tiden och det som jag framförallt fastnar för är bilderna, illustrationerna. En fantastisk men supersorglig bok för ögat som hela tiden upptäcker fler och fler detaljer och härligheter.

Ha en riktigt skön helg alla Bokfreaks! Det tänker jag ha…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s