Together forever?

En bok jag missade förra året var Denise Rudbergs Tillsammans. Den har precis kommit i pocket (billigt OCH inte särskilt tung att bära omkring i väskan)! Dessutom har fortsättningen, Tillsammans – andra boken, nästan precis nått alla bibliotek och bokhandlar. De hade varit perfekta som sommarläsning, men nu får de en att minnas alla härliga somrar man har framför sig istället. Böckerna handlar om Alexander, Theresa och Jakob, som turas om att berätta. De bor på Djurgården i Stockholm alla tre, men det är det enda de har gemensamt. Ändå finner de varandra. Det är precis i början av sommarlovet…

Jag gick på den andra boken direkt. Som vanligt har jag inget tålamod, och jag brukar inte tycka att det spelar någon roll i vilken ordning man läser böcker. Men den här gången vet jag inte. Jag blev inte superförtjust i Andra boken… Alltså, det är en underhållande historia, man känner igen Stockholm (I like!) och den går väldigt lätt att läsa. MEN den kommer aldrig någonstans, och när den väl gör det så är den slut. Lite snopet, faktiskt. Jag vill inte avslöja för mycket, men jag vill gärna veta vad ni som har läst boken tycker om slutet. Blev ni lika förvånade som jag?

4 comments

  1. Maria

    Jag tyckte verkligen mycket om ettan. Måste grabba tag i tvåan och läsa den också det förstår jag. Pernilla? Har du läst ettan måste jag få fråga? Blir nyfniken.

  2. Emma R

    Jag tyckte inte alls om ettan. Den lovar gott men språket… så trist. Visst är den lättläst men den kändes ytlig och distanserad på ett sätt så att jag inte tyckte att jag kom nära någon av huvudpersonerna. Nej, tvåan ids jag inte ens försöka med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s