En tjock och lite hemlig bok…

hugo… det var vad jag tänkte när jag såg den här boken. Boken har 530 sidor MEN verkar vara hyfsat lättläst för en van läsare i 12, 13-års åldern. Anledningen till det är att halva boken består av bilder (hela 284 sidor!). Bilderna ska få läsaren att känna att det nästan är som på film. 1: 32, 10 7,8,9. 2: 230, 19, 7,8,9. 3: 305, 13, 2. 4: 76, 23,3,4. 5: 42, 12, 7,8. Boken är nämligen på sätt och vis en hyllning till den franske filmskaparen George Méliès. Exakt på vilket sätt den är det får man tydligen först veta när man plöjt igenom den.. Låter lite knepigt och svårt men jag blir ändå peppad!

”Hugo Cabret är en tolvårig pojke som bor bakom väggarna på en järnvägsstation i Paris. Där på stationen och sköter han klockorna efter sin alkoholiserade farbrors död. Hela Hugos överlevnad hänger på hemlighetsmakeri och anonymitet. Men så när Hugos värld plötsligt hakar samman, som kugghjulen i en klocka, med en märklig flicka vid namn Isabelle och en bitter gammal man som är ägare till en leksaksaffär på stationen sätts hans liv och dyrbaraste hemlighet på spel. En kryptisk teckning, en älskad anteckningsbok, en stulen nyckel, en mekanisk man och ett dolt budskap är några av ingredienserna i detta spännande mysterium.”

Den ska jag läsa i veckan. Och jag återkommer med rapport så fort det är avklarat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s