Det är nåt speciellt med döden

Gör vad du villMina senaste favvoböcker har på något sätt handlat om döden. Så också den senaste. Gör vad du vill av Erlend Loe (som har skrivit många av mina favoriter) är en hemsk men också hemskt rolig bok. Och det låter kanske lite konstigt att den skulle vara rolig. När boken börjar har nämligen huvudpersonen Julie, som är 18 år levt ett halvår i sorg. Sorgen efter sin familj (mamma, pappa, bror) som störtade med ett flygplan i Afrika. Det sista Julie hör av dem är ett SMS som pappa skickar precis när familjen störtar. I det messet skriver han ”Vi störtar. Älskar dig. Gör vad du vill. Pappa”.
Och när Julie i ett halvår sörjt och sörjt bestämmer hon sig. Hon gör vad hon vill. Hon tänker ta livet av sig. Men det är inte så lätt som man kan tro. Boken låter ju när jag läser det jag skrivit fullständigt sorglig, men det är något som händer i Erlend Loes språk. Det blir roligt. Fasansfullt roligt. Läs den! It’s a must!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s