I jordens inre…

Tunnlar av Roderick Gordon är en bok som har blivit poppis i England det senaste halvåret. Och för den läsare som till exempel gillar serien Lättlästa klassiker (omskrivna av Maj Bylock) men som vill läsa en lite tjockare bok är det här en GIVEN pärla.

I boken berättas om 14-årige Will Burroughs som tillsammans med sin pappa har det stora intresset att göra arkeologiska utgrävningar. En dag försvinner Wills pappa i den tunnel han senast grävt i. Will och hans kompis Chester bestämmer sig att tillsammans söka efter honom i tunneln. Snart stöter de på problem. De kommer till en underjordisk stad (!) där invånarna direkt ser dem som inkräktare och sätter både Will och Chester i fängelse. Detta är upptakten till ett riktigt spännande historia och som läsare håller man på att kvävas av spänning om och om igen.

Boken är planerad att bli en serie och jag tror att detta kan fylla hålen efter Harry Potter. Med det menar jag inte att boken liknar Harry Potter-böckerna utan snarare mer just äventyrsböcker som de i serien Lättlästa klassiker. En sak kan jag förbereda den otålige läsaren på: boken tar sig inte riktigt förrän efter cirka 80-90 sidor. Men sen är det BARA läsa klart som gäller. Boken släpps på svenska i mitten av augusti.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s