Plastsyskonkärlek

Ninas mamma, Marie, har träffat en ny kille som heter Tomas på Internet. Nu ska hon fira nyår tillsammans med honom och hans två tonårssöner i Luleå. Nina inser snart att hon inte har något annat val än att följa med. Förväntningarna är inte direkt skyhöga när de kliver av bussen i Luleå. Men ganska snart inser hon att det kunde ha varit värre. Både Tomas, Wille och Daniel visar sig vara helt okej.

Drygt ett halvår senare flyttar alla fem ihop i en lägenhet i Umeå. Omställningen är relativt smärtfri för samtliga. Tomas får jobb på sjukhuset, Wille byter över till ett gymnasium i Umeå och Daniel och Nina börjar båda första terminen på Natur. Men tre tonåringar under samma tak är förstås i längden inte helt problemfritt. För hur förhåller man sig egentligen till nya syskon? Speciellt när de är av motsatta könet, i samma ålder och inte har några större fel.

Jag tror att ni kommer att tycka om Johanna Lindbäcks nya bok. Jag gillar den ännu mer än vad jag gillade En liten chock – vad säger ni som redan har läst? Vilken gillade ni bäst?

Läs en längre recension av Min typ brorsa på Bokhora – här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s