Många tårar att fälla

Jag har precis läst ut Innan jag dör av Jenny Downham (Maria skrev om den för ett tag sen här på Bokfreak). Oh my, vilken bok! Det är den bästa jag läst på hela året! Helt klart. Många var tårarna jag fällde.

En bok med liknande tema är Undrens tid. Den kommer på svenska nu i dagarna. På engelska heter den A Walk to Remember. Tydligen kom den som film 2002?! Boken utspelar sig i slutet på 50-talet i USA och handlar om sjuttonårige Landon, en av de coola killarna på skolan. Jamie däremot är skolans nörd som alla driver med. Hon och Landon får dock huvudrollerna i den årliga skolpjäsen, ett möte som kommer att förändra Landons liv för evigt – Jamie har nämligen cancer…

”Rysligt bra” har jag hört att den är. Läs ett utdrag ur boken här och bedöm själva. Jag ska skynda mig att beställa den NU! (För tillfället vill jag bara läsa böcker som jag kan gråta till… Är det förresten någon som har tips på vad jag kan läsa efter denna?)

 1. Emma R

  Jag kan tänka mig att boken är bra men filmen är verkligen usel. Inget krut har lagts på att verkligen visa hur och varför relationerna mellan karaktärerna förändras, jag kan tänka mig att det finns i boken.Trist. Innan jag dör är verkligen en av vårens bästa! Har du inte läst den än så läs ”Tillträde till festen” av Gunnel Beckman.

 2. jennie

  Livet på en kylskåpsdörr är en riktig pårla.Läsaren får följa en mor-dotter relation genom lapparna på kylskåpet. En mamma som knappt är hemma, upptagen av arbete. En dotter som ägnar sig mest åt pojkvännen och kompisar. Men itt i allt detta blir mamman alvarligt sjuk. Sidorna är PostIt-gula och historien är underbar!!

 3. Cissi

  Hej!Om du vill gråta läs Min bästa väns dotter av Dorothy Koomson. Jag grät när jag läste den och då satt jag på ett flygplan hem från England. Läste den på engelska så jag hoppas att den är bra på svenska också.Hata Romeo av Rachael Wing fick mig att gråta på slutet också.Hälsar en ungdomsbibliotekarie i Motala

 4. Pernilla

  Tack för alla tips! Har lagt till dem i min sommarlista. Filmen ska jag helt klart hoppa över… Livet på en kylskåpsdörr har jag hunnit med 🙂 LÄS den alla ni som inte gjort det ännu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s