Ryslig stalkerhistoria för wannabe japaner

Chain mail : skicka vidareHär kommer ett tips på en bok att ge till alla kids besatta av Japan därute. (Jag vet att ni finns!) Chain mail – skicka vidare av Hiroshi Ishizaki är en annorlunda rysare. Boken handlar om Sawako som är en udda tjej som går på en skola i Tokyo. Medan andra tjejer i hennes ålder tycker om att tissla om snygga killar och det senaste modet går hon i en konstig uniform och citerar tyska filosofer. En dag får Sawako ett mail från en tjej som heter Yukari med en förfrågan om hon tillsammans vill skriva en interaktiv berättelse på nätet (kanske lite som de populära fanficsen..). Historien har fyra karaktärer. En tjej, en pojkvän till tjejen, en annan kille som ”stalkar” tjejen (förföljer henne), och en polis som ska sätta fast stalkern. Yukari har redan tagit rollen som stalker så då tänker Yukari att efter det måste rollen som tjej vara bäst. Lagom skojigt blir det när hon snart upptäcker att berättelsen är förbluffande lik verkligheten.

Boken finns redan på engelska och kommer i september på svenska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s