Abela

AbelaEn tjej kom till mig i bibblan och sa ”Jag har läst en så bra bok”. ”Jasså?” svarade jag, ”vilken då?”… Det var boken om Abela av Berlie Doherty. Eller, boken handlar egentligen om två tjejer, Abela som bor i Tanzania och Rosa som bor i England.

Det som jag tycker verkar riktigt najs med boken är att man som läsare får följa de både flickornas liv. Rosa drömmer om att bli konståkerska och Abela försöker helt enkelt bara överleva då hennes pappa dör i aids och hon inte får bo kvar i sitt hus, utan flyttas till sin mormor där hon kämpar för sin mamma som också har fått aids. Och till slut vävs historien om de både tjejerna ihop (på nåt mysko sätt).

En bok att sträckläsa, det tror minsann jag.

2 comments

  1. Kajsa T

    Jag måste bara tipsa om en helt underbar bok som passar bokslukare från 10 år och uppåt, Urchin och de dansande stjärnorna. Det är en bok som egentligen är något av en fabelberättelse, men efter ett tag glömmer man att boken handlar om talande djur och rycks med i handlingen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s