Oh. My.

Jag tycker om att läsa böcker som är i en serie i ett svep. För några veckor sedan svepte jag i mig Monsterflickan-böckerna del 1-3. Oh. My. Det är spännande. Det är roligt. Det är fantasifullt. Det är hemskt. Det är Harry Potter light.

Därför blev jag så glad när jag läste i Barnens böcker katalog att del 4 och del 5 av Monsterflickan kommer i juli och i  november. Det är ju inte så långt till juli! Och sen är det inte så långt till november.

Vad boken handlar om då? För att inte säga för mycket (jag tycker faktiskt att ni ska läsa böckerna själva) så handlar det om ensamheten en liten flicka kan känna när hon växer upp hos en kvinna som inte är hennes mamma. När flickan, som heter Mira, blivit tillräckligt gammal börjar det hända mystiska saker med henne på nätterna. Flickan är ett monster. Hon förvandlas tillbaka på morgonen, men förstår inte vad eller varför det händer just henne. Inte förrän hon får ett paket från sin morbror som hon inte visste att hon hade. I paketet finns det mest magiska du kan tänka dig… och kanske, kanske är Mira inte så ensam som hon först trodde. Där börjar den magiska resan.

Böckerna heter i tur och ordning:

Monsterflickan 1 Blodsband
Monsterflickan 2 Främlingarna
Monsterflickan 3 Sista pusselbiten
Monsterflickan 4 Miraklet (kommer i juli)
Monsterflickan 5 Återföreningen (kommer i november)

Titta gärna in på författaren Stefan Ljungqvists blogg!

  1. Snöfrid

    Slukade första boken för inte så längesen, helt underbar! Om fjärde boken kommer i juli så är det bäst att jag skyndar mig att läsa de andra två oxå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s