Det dina ögon ser

Idag hade jag en mycket najs eftermiddag. Eller, det brukar jag ju ha i vanliga fall också, men just den här eftermiddagen käkade jag lunch med ingen mindre än författaren Christina Wahldén. Hon skulle prata för våra 8:or om sina böcker. Och kan ni tänka er! I september kommer en ny bok av Wahldén. Som vanligt skriver hon om svåra saker (i tidigare böcker har hon ju bland annat skrivit om våldtäkt i Kort kjol, självmord i För bra för att dö, hedersmord i Heder).

I Det dina ögon ser skriver Wahldén om Tess, som blir svårt misshandlad en dag i skolan. Som vittne finns Molly. Problemet är att Mollys pappa absolut inte vill att Molly ska vittna. Det finns fler vittnen, men de vägrar säga något. Så, hur ska Molly göra egentligen? Vad är mest rättvist att göra? Hur hade du själv gjort?

Jag tycker boken verkar superspännande och jag kan tänka mig att den precis som hennes andra böcker är en lättläst godbit. Och för alla skolor som vill ha ett intressant och härligt författarbesök kan jag verkligen rekommendera Christina Wahldén.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s