Hallå vad vi är bra!

”Bloggandet har ökat lavinartat i Sverige de senaste åren och just diskussioner och tips kring litteratur förekommer ofta. Men bland dessa bokbloggar på Internet finns det ingen eller mycket få bloggar som riktar sig till barn och ungdomar. Detta vill Emelie Ljungberg, Maria Bengtsson och Pernilla Ragnarsson ändra på genom sitt arbete med Bokfreak.

Med stort personligt engagemang har de skapat en blogg under ständig utveckling där de recenserar och skriver om böcker för barn och ungdomar mellan 10-18 år. Syftet är att sprida litteraturen till så många som möjligt samt att skapa ett forum för alla som gillar böcker och har ett intresse av läsning , främst av barn- och ungdomsböcker. Bloggen har hittills funnits i åtta månader och har ca 400 läsare per dag.

På sikt kan också bloggen bli en guldgruva för alla skol-, barn- och ungdomsbibliotekarier i landet. Förhoppningen är att denna blogg kan bidra till att sprida kunskap om barn- och ungdomslitteratur till fler. Normalt får den typen av litteratur ett litet utrymme på kultursidor och i andra litterära sammanhang, jämfört med vuxenlitteraturen.

Genom att uppmärksamma Bokfreak-bokbloggen för barn och ungdomar med vårt stipendium, hoppas vi bidra till att höja statusen på barn- och ungdomslitteraturen.”

Motiveringen till varför vi just har fått DIK bibliotekarieförbundets stipendium till Greta Linders minne 2008.

(Alltså om ni är så många som 400 trogna per dag borde ni vara lite mindre smygiga och kommentera lite mer… ♥)

 1. Linda G

  Grattis! Bloggen är jättebra och användbar tycker jag som är den enda barn- och ungdomsbibliotekarien på ett kommunbibliotek.

 2. Sanna

  Grattis! Ni inspirerar verkligen till mycket läsning, och man får även bra tips på böcker att rekomendera till sina egna låntagare.Tack för en jättefin blogg!

 3. Ellinor

  Grattis grattis! Super roligt ju! Men bloggen är ju en jätte bra inspirations källa också. 🙂

 4. Marie

  Grattis, tack och fortsätt… Jag önskar jag var en bokslukande tonåring istället för en välmenande Library-lover

 5. Sofia

  Hurra hurra och jättegrattis!!!superroligt!! och jaaa det behövs verkligen forum för barn och ungdomslitteratur.

 6. Mia

  Hej! Jag hittade er blogg idag, superbra! Som skolbibliotekarie ser jag framemot att läsa alla era kommande inlägg. Keep up the good work och lycka till 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s