Nyfiken och lite mongo

Jag blir nyfiken ibland. Nu är jag nyfiken på en ny ungdomsbok av Hans Carstensen. Jag blir nyfiken för att:

1. Omslaget är sjukt snyggt.
2. Boken handlar om Tomas 17 år (jag gillar namnet Tomas. Ett präktigt namn som kan överraska).
3. Den verkar innehålla det mesta (”Den är välskriven, rapp, rolig, tragisk och djupt insiktsfull”).
4. Den har en läcker titel.
5. Det verkar vara en väldigt massa lidande (me like).

Boken passar för dig 8-9:an eller gymnasiet, tror jag. Och mig passar den definitivt, det vet jag.

3 comments

  1. Lisa

    Åhå, Pokermongo! Den har jag läst och den är apbra. Jag gillar (förutom det du skriver, allt är sant) att den:1. Handlar om en ganska vilsen ung mans virrande i livet. Det är lite Naiv.super över den. Och kanske lite Räddaren i nöden. Det finns för få sådana böcker!2. Att huvudpersonen spelar poker. Hallå, varför finns det inga fler böcker med poker i? Det är väl jättevanligt? Typ poker och dataspel. Alla huvudpersoner måste väl inte jämt vara läsande/lite utstötta tänkande personer eller supereffektiva detektiver?Pokermongo fyller liksom ett litet hål i bokhyllorna, tycker jag. Det är fint.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s