Döda och försvunna söner

Wow! Jag läste just ut Petter Lidbecks nya bok Den döde sonen. Måste säga att jag blev lite överraskad av hur boken är skriven och upplagd. Jag väntar mig alltid något skrivet för en tio-, elvaåring av Lidbeck. Antagligen för att det är så många av er i den åldern som fullkomligt älskar det han skriver. Men det måste jag säga. Historien i Den döde sonen skulle lika gärna kunna ha förpackad i en Argassobok (ni vet de där tunna böckerna för tonåringar… exempelvis Gangsterbröder, Johnny Delgado, Kråkflickan).

Den döde sonen ingår i serien Tre tjejer. Vissa av er har kanske redan läst andra delar i serien. I alla fall är det de tre tjejerna Pella, Siri och Tyra det handlar om. Tyra och Siri är tvillingsystrar, väldigt lika utanpå men varandras motsatser rent personlighetsmässigt. Siri är den totalt orädda. Tyra är mer en funderare. Pella är berättarrösten som mer är lik Tyra än Siri. Nu gäller det ett mord på den femtonårige moppekillen Nalle (Björn) Gustavsson. Nästan direkt efter mordet misstänker man att Nalle har dött i en gänguppgörelse men snart visar det sig att saken är mer knepig än så. Pella, Tyra och Siri kan så klart inte hålla sig borta från händelsernas centrum trots föräldrarnas förmaningar. Snart får de reda på att den ensamme kufen Jönsson haft en son som försvunnit under mystiska omständigheter när han var i samma ålder som Nalle. Kan Jönssons sons försvinnande på något sätt ha att göra med Nalles död?

Läs och rekommendera gärna till 12-, 13-åringar såväl som till 10-, 11-åringar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s