People – här är den! (tror jag)

Hey DollyAlltså jag har gått och längtat efter en sån här bok. Och här är den nu äntligen. Jag har tjatat på min kompis Martin att han måste skriva en Så värt till för det finns ju inget som ens liknar den där ute. Men faktiskt tror jag att 20-åriga Amanda Svensson kan fälla ett gäng unga, vilsna med sin nya bok Hey Dolly. Jag ska avlägga en slutgiltig rapport när jag läst ut boken! Blir nog i kommentaren till denna post.. Har nämligen precis börjat läsa idag.

Kort handling:

Dolly är en artonårig medelklasstjej som bor med sin familj i Malmö. Hon är uttråkad både i sitt förhållande med pojkvännen och med sitt liv i stort. Hennes dagar går mest åt till att experimentera med cigaretter, alkohol och droger och så att fika med sina vänner. I brist på annat gör man saker som att röka tills man spyr…

Från förlagets sida, om Dolly:

”Det går inflation i trasiga psyken och skev självbild bland hennes vänner, och hon känner att hon ligger i riskzonen. Dollys bäste vän heter Marvin, och han försöker få henne att leva i verkligheten, med varierande framgång.”

Läs och kolla läget själva…

  1. Lisa

    Men ja! Jag är så himla kär i den här boken. Och så förbannat avundsjuk på Amanda Svensson. Himla superbegåvade människa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s