Nu börjar det röra på sig…

Jag är djävulenÄntligen! börjar fler fatta att litteratur inte bara handlar om vuxenböcker. Jag är så trött på att se hur litteraturen för barn och unga får trängas i ett hörn i tidningarna medan det skrivs om vuxenböcker överallt. Och då menar jag ÖVERALLT. Men så ibland blir man glad och upplivad, som när man läser att det i Sverige förra året gavs ut hela 1680 barn- och ungdomstitlar mot år 2006 då det bara kom 1515 stycken. Och igår delades ALMA priset ut (som Nobelpriset i litteratur fast för barn- och ungdomsboksförfattare) och en finfin ungdomsboksförfattare kammade hem priset. Tydligen kom prispengarna i rättan tid för Sonya Hartnett hade precis gått och tänkt att ‘det här med att skriva ungdomsböcker det blir man inte rik på’ och så var hon på väg att ta ett vanligt jobb (som skulle göra att hon inte hann skriva lika mycket) för att kunna kunna ha råd att renovera sitt hus . Men så ringde nån från Sverige och sa att hon skulle få fem miljoner! Vill ni se vad hon går för så läs hennes bok Jag är djävulen, men förbered er på att den är otäck. En riktigt, riktigt otäck thriller faktiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s