”Alla är lika – alla är olika”

OLIKA Förlag är ett ganska nytt förlag som ger ut böcker för små barn och deras föräldrar. Tanken är att göra bilderböcker som ser till att alla är olika – oavsett om man är tjej, kille, invandrare, svensk, homosexuell eller hetrosexuell. Alla ska helt enkelt kunna känna igen sig i böckerna. Jag har läst några av deras titlar och jag gillar helt klart innehållet men kan inte riktigt vänja mig vid förpackningen. När jag först såg böckerna tänkte jag på Pixiböckerna som man brukade läsa när man var mindre, Olikas böcker är lite större bara. Sen är det lite för mycket text (och ibland typsnitt som är aningens svårlästa) för att små barn (under 6 år) ska kunna orka sitta still under hela läsningen. Men precis som att Pixi brukade finnas att köpa i mataffären läste jag att Olikas böcker som kallas bilderpocket finns att köpa billigt på Pressbyrån runtom i landet. Jag föreslår helt enkelt att ni skaffar några titlar och läser själva – jag tror nog att ni kommer att charmas av personligheter som Mirjana, Toktanten Elvira och Storfisaren Lolly..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s