Livet i all hast

Jag längtar till april! Efter vitsippor och att kunna gå utan jacka i vårsolen… Och efter att läsa den här boken. Livet på en kylskåpsdörr av Alice Kuipers handlar om Claire, 15 år, och hennes mamma, ensamstående läkare, som kommunicerar genom korta meddelanden på kylskåpsdörren. Brukar ni också göra det?

Claire är en vanlig tonårstjej med vanliga tonårsproblem. Killar, kompisar, skolan, ja, ni vet ju… En dag berättar Claires mamma att hon har känt en knöl i bröstet och ska undersökas. Under de följande månaderna förändras meddelandena på kylskåpsdörren. När jag läser om Alice Kuipers bok kommer jag att tänka på I taket lyser stjärnorna av Johanna Thydell (om Jenna, 13 år, som förlorar sin mamma i cancer), en av de sorgligaste böcker jag någonsin läst. Jag har en känsla av att Livet på en kylskåpsdörr kommer att placera sig på samma lista.

Efter vad jag har hört är det inte mycket text på varje sida, och en del av texten ska se ut som just handskrivna meddelanden. Jag ÄLSKAR tanken på nya grepp och idéer! Och detta verkar ju vara en superidé, eller hur? April, kom fort!

 1. Emelie

  Tur att nån har ork att blogga just nu! Jag har legat influensasjuk och har knappt pallat läsa. Den här boken vill jag ha nu. Merci Pernilla!

 2. H

  Jag ser också fram emot den här boken. Och det där med handskrivna meddelanden låter ju så bra.Har du läst Cathys bok? Vårt ex har kommit på villovägar så jag har bara tittat på den lite men där är det ju en hel del meddelanden, telefonnummer, webbsidor och grejer som följer med boken. Kanske mer ett kul koncept än en bra bok, vad vet jag?

 3. Pernilla

  Nej, jag har inte det! Vårt ex är ute hela tiden. Får kanske ta och reservera den ändå… Tack för tipset! 🙂

 4. Sara

  En kommentar till bloggen i sin helhet bara: den är hur härlig som helst och ni är grymt bra! (emes kompis som helt segt inte hade läst den innan)

 5. Maria

  Nu har jag klämt Livet på en kylskåpsdörr. Den var lätt att läsa men svår att läsa samtidigt. Svårt ämne men lite text, som post-itlappar på varenda uppslag. En bok där man kan diskutera mycket, för det är så mycket som blir outtalat i boken. Men annorlunda, läsvärd och hemsk….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s