En hälsning från NY!

UgliesHej alla bokfreaks! Jag är just nu på hääärlig semester i New York och kan så klart inte hålla mig ifrån bloggandet. Här finns en jättestor bokaffär som heter Strand som har ett helt galet bra urval av ungdomsböcker. I hörnan med stegen satt jag och tjuvläste i kanske två, tre timmar igår. Hann läsa en hel bok! Cut av Patricia McCormick och vad bra den var! Jag hoppas nån människa på nåt bra förlag läser det här och tänker att den måste vi översätta. (Tack Cecilia! då får vi hoppas att Raben och Sjögren tar sitt förnuft till fånga och ger ut den på nytt, gärna med en mer lockande framsida.) Perfekt för alla dem som inte pallar läsa så långa böcker. Ska skriva mer sen om vad den handlar om, så länge kan ni läsa här . Hittade också en bok av Rachel Cohn (hon som skrev Nick&Norah boken med David Levithan ni vet) som verkar vara en sån som jag gillar. En serie böcker som är enormt populära här är Scott Westerfelds serie Uglies, Pretties, Specials och nu senast Extras. På svenska har endast den första delen kommit ut ännu och den heter så klart Ful, de andra två kommer snart och ska heta Vacker och Speciell. Första boken är dessutom redan på väg att bli film.Jag har ännu inte läst den men nu ska det bli av. De verkar så himla spännande. Sen har jag hittat en million andra böcker däribland den nya boken Princess Mia (del 9). Ja, ja jag kan babbla i timmar. Men nu har ni fått en liten rapport från mig om vad som är på gång i landet i väster. /emelie

  1. Cecilia

    Cut är faktiskt redan utgiven på svenska. Den kom på Rabén & Sjögren 2002 och hette Sann smärta. Tyvärr är den redan såld på rea och finns inte att få tag på.

  2. Ellinor

    du menar inte på allvar att du är i NY emelie?! ;Ogud vad häftigt! lova att berätta mer om vad du gjorde där. typ på mail eller var som helst!wow!sen vill jag läsa dom där Ful, Vacker & Speciell böckena.pernilla får ta hem Ful. 🙂

  3. hanna

    Scott Westerfelds serie är jättebra. Jag upptäckte den för ett par år sedan, läste den alltså på engelska, och var ögonblickligen fast! =) Läste Ful för att jämföra, och jag tyckte att översättningen var bra. Men vill du få ut så mycket som möjligt ska du läsa den på engelska! Westerfelds språk är helt underbart, enkelt och driver berättelsen framåt hela tiden. Lycka till! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s