Ja, vad ska jag tycka?

Halvmåne detektivbyråJag gillar Eoin Colfers ”Legenden om”-böcker (om Lukas, hans föräldrar och fyra bröder). Det är roliga och lite galna historier (jag gillar ju det som är lite galet). Colfer har också skrivit actionböckerna om det kriminella underbarnet Artemis Fowl, men de har jag inte läst.

I alla fall läste jag om hans nya serie, Halvmåne detektivbyrå,Karnas barnlitteraturblogg. Där ondgör Karna sig över de onda, galna feministerna i boken?! Jag var ju bara tvungen att hugga tag i boken när den dök upp på bibblan! Den handlar om tolvårige Moon, som genom att använda sin pappas namn skaffat sig en detektivbricka via internet, och nu hjälper sina skolkamrater att lösa både stora och små fall. I den här boken får han ett uppdrag av April, en av de ”rosa” tjejerna, ett uppdrag som visar sig vara farligare än han någonsin kunnat ana. Snart vet han inte vem som är vän och vem som är fiende…

Jag håller absolut med Karna! Boken är superspännande, jag längtar till eftermiddagens tågresa så att jag kan läsa de sista sidorna! MEN varför är alla killar typ goda och alla tjejer typ onda? Det här är ingen liten grej, den stör mig ganska mycket. Så jag vet inte vad jag ska tycka… Vad tycker du som har läst den?

Har du inte läst den? Hugg då tag i den på närmaste bibliotek, LÄS och skriv vad du tycker här på Bokfreak!

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s