Om en flicka och några kråkor

KråkflickanKråkflickans återkomst
Jag missade ju en jättebra bok förra året?! Kråkflickan heter den och är skriven av Kate Cann. Den handlar om Lily, en outsider, som inte känner att hon passar in någonstans. I skolan jävlas det tuffaste tjejgänget med henne och för killarna är hon som luft. Att köpa choklad på vägen hem från skolan tröstar lite. Ibland tar hon vägen genom skogen och det är en sådan dag hon möter Vitstrimma, en kråka med små, svarta pepparögon som ser henne. Lily lär sig att kalla på kråkorna när hon behöver dem, och till slut hjälper de henne att göra allting annorlunda.

Om ungefär en månad, närmare bestämt den 10 mars, kommer fortsättningen, Kråkflickans återkomst! Det är en starkare Lily vi ska få möta den här gången. Men frågan är om hon verkligen kan lita på sina kråkvänner?

Jag gillade verkligen den första boken! Det känns som om det som händer i boken faktiskt skulle kunna hända på riktigt (med lite fantasi). Och man känner verkligen med Lily… när hon är ledsen och när hon får revanschlusta! Dessutom är den tunn och ganska lättläst 🙂 Jag tror den passar bäst för dig som är 13 år och äldre…

  1. Maria

    Mina elever på skolan tycker väldigt mycket om att läsa böckerna på engelska också! Kan rekommenderas varmt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s