För de lite äldre tonåringarna..

Vad är så skört att det bryts om du säger dess namn?Jag gillade både Ibland bara måste man av David Levithan och Så värt av Martin Jern. Som jag skrev tidigare kommer samma förlag som har givit ut dessa titlar, X-publishing, med en ny bok i vår Nick och Norahs fulländade låtlista. Och inte bara det – nu har förlaget även lagt vantarna på den norske författaren Björn Sortlands bok som på norska heter Kva tåler så lite at det knuser om du seier namnet på det? (sjuk fint omslag på den norska boken tycker jag!). På svenska är titeln Vad är så skört att det bryts om du säger dess namn?. Boken planeras komma ut i maj. Så här står det på förlagets hemsida om den:

”Att älska ska vara att börja om. Att leva. Det ska vara att längta och hoppas, att frammana självlysande bilder av framtiden. Speciellt om man är 19 år och upplever kärleken för första gången.
När Markus förälskar sig i Ingrid blir kärleken vägen mot slutet. För Ingrid är sjuk, och hon blir allt sämre i takt med att deras förhållande djupnar. Deras framtidsbild blir en enda, och det är döden. ”

Björn Sortland har tidigare gett ut en bok på svenska som heter 12 saker man måste göra innan världen går under. Kanske har någon läst den?

 1. Karna

  Jag har läst 12 saker… men jag var inte så förtjust… minns inte riktigt varför. (tror den kändes lite krystad, inte riktigt ”organisk”) Men jag gillade också Jerns och Levithans böcker!

 2. mia

  Nick och Norah’s infinite playlist är ganska rörig, men bra!Undrar bara hur den blir när man översätter den, den funkar nog bäst på originalspråk. Och den är ju också skriven av Levithan, ska väl påpekas…Ibland bara måste man är nog det bästa jag någonsin läst.Men apropå 12 saker… så gillade inte jag heller den. Vet inte varför dock…

 3. Ellinor

  Ibland bara måste man är ju sjukt bra!Den var så gullig.Men när kommer den Nick & Norah .. boken ut?eller har den redan?pernilla får beställa hem alla dom sen när dom nu kommer ut! 🙂

 4. lena kjersen edman

  Hej! En norsk bibliotekarie tipsade mig för några år sedan, när jag var i Stavanger, om Björn Sortlands: ”12 saker …” som jag helt hade missat.En otroligt bra bok upptäckte jag då jag smygläste under konferensen, en lättläst (men inte lättviktig) berättelse som vågar vara allvarlig och ordglad samtidigt! Jag blev så tänd på den boken (för 11-åringar och uppåt). så jag lämnade konferenslokalen och knallade till biblioteket i Stavanger för att se vad som fanns mer av Sortland. Massor!!! Såväl för mellanåldern som för tonåringar. Men de flesta (alla jag läste var bra!) är ännu inte översatt till svenska.Så TACK X-Publishing!Och ALLA BIBLIOTEKARIER OCH LÄRARE : Läs ”12 saker ..” och fundera på vilka 12 saker du vill göra medan du fortfarande törs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s