Varning för Prinsessbok!

The Princess DiariesEn av Bokfreaks favoritförfattare är Meg (Meggin) Cabot. Cabot har bland annat skrivit En prinsessas Dagbok-serien. Böckerna om den unga Mia Thermopolis som plötsligt blir prinsessa i Genovia. Böckerna om Mia har tagit de unga läsarna med storm och har en efter en hamnat på topplistorna i USA och Europa. MEN så i början av januari blev den senaste boken som kommit ut på engelska, En prinsessas dagbok 8 förbjuden i delstaten South Carolina i USA. Boken förbjöds på grund av att den “is embracing immoral and non-traditional values”. Vilket betyder ungefär att boken är omoralisk, att den står för saker som inte är okej i South Carolina. Och vad kan det vara undrar jag? På sin blogg berättar Meg Cabot att det handlar om något så självklart som att en tjej i boken säger till sin kompis att hon inte ska acceptera att tjejer blir behandlade annorlunda än killar, att man inte ska acceptera att kvinnor har varit förtryckta av män i alla år. Kompisen ska enkelt säga ifrån om detta. Men tydligen är detta en så hemsk sak att säga till någon att boken måste förbjudas!

Läs Meg Cabots blogg själva här (på engelska).

Boken Prinsessa på väg kommer ut på svenska i vecka 13 (sista veckan i mars)!

En kommentar

  1. Ellinor

    jaa! jag som trodde hon var slut med dom efter 7.men nej, vad roligt!måste ha!& förresten, dom där sakerna i south carolina är ju idioter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s